Viljandi klubi Allik Racing sõitjad haarasid Tarvastu ja Lõuna-Eesti karikasarjas liidripositsioone

Üllar Priks
, reporter
Copy
Esiplaanil Tarvastu ja Lõuna-Eesti karikasarja liider Alar Allik (nr 9) ning tihedalt tema kannul Robin Allik (nr 67).
Esiplaanil Tarvastu ja Lõuna-Eesti karikasarja liider Alar Allik (nr 9) ning tihedalt tema kannul Robin Allik (nr 67). Foto: Erakogu

Laupäeval, 19. juunil sõideti Raassilla rajal Tarvastu karikasarja neljas etapp, mis oli ühtlasi Lõuna-Eesti karikasarja kolmas etapp. Põrgukuumus, mil päikese käes oli üle 30 kraadi sooja, ja üliraske rada tähendasid rasket katsumust nii võistlejatele kui võistlusautodele. Rajal käis siiski 75 sportlast, neist 42 sprindi- ja 33 krossiklassides.

Viljandlaste meelisklass – esiveoliste kross – tõi rajale 11 sportlast. Parima etteaste tegi Sander Järveküla, kes võitis kindlalt nii eelsõidud kui finaali. Tehnika vedas alt Rainis ja Rainer Tiri, kes eelsõitude põhjal said finaali küll head stardikohad, aga Rainis finaalsõidu starti ei jõudnudki ning Rainer katkestas.

Allik Racingu sõitjad Robin Allik, Alar Allik ja Veiko Pomber sõitsid tõusvas joones. Kui noorim osavõtja, 14-aastane Robin oli kvalifikatsioonis alles üheksas, siis finaalis võttis ta kindlalt teise koha. Alar Allikul eelsõidud ei õnnestunud, aga finaalis sai ta kolmanda koha. Veiko Pomber oli viies. Neljandana trügis nende meeste vahele Dagnar Tiri.

Tarvastu sarja liider on Alar Allik, järgnevad Sander Järveküla ja Robin Allik. Alar Allik on ka Lõuna-Eesti sarja arvestuses liidrikohal.

Võistluspäeva lõpul sõidetud superfinaalis olid meie kandi meestest kolme seas Kalle Mändla teisena ja Alar Allik kolmandana.

Esiveoliste sprindis startinud üheksa mehe seas oli viis kohalikku võistlejat. Parimana oli Jürgen Järveküla kolmas. Robin Allik oli kolmes sõiduvoorus küll teine, kolmas ja kolmas, aga sai seekord kokkuvõttes siiski neljanda koha. Viies oli Riho Loit ja kuues Sten Ivanov. Tarvastu sarjas on 30 mehe konkurentsis liider Riho Loit Robin Alliku ja Tanel Raudsepa ees. Robin Allik on liidrikohal Lõuna-Eesti karikasarjas.

Noorte arvestuses võidutses Sten Ivanov ja kolmas oli Joonas Mõtsar, kes Tarvastu sarja üldarvestuses hoiab 15 seas liidripositsiooni.

Naisi käis rajal kolm. Meie naistest oli Chrislin Metsanurm teine ja Rahel Lannajärv kolmas. Tarvastu sarja üldarvestuses on kuue naise konkurentsis Lannajärv esikohal ja Metsanurm teine.

Tuleviku klassis startis Kaspar Allik, kes oli kuues ja hoiab 10 poisi konkurentsis viiendat kohta.

Lõuna-Eesti karikasarja järgmine etapp sõidetakse 4. juulil Aluveres. Viljandimaa autosportlasi saab aga näha võistlemas juba eeloleval laupäeval, 26. juunil Missos, kus sõidetakse Eesti rallikrossi meistrivõistluste teine etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles