Tarvastu lasteaias pakuvad lastele rõõmu pikakõrvalised sõbrad

Alice Lokk
, reporter
Copy
Tarvastu lasteaia Soe majas rõõmustavad lapsi ja õpetajaid kolm jänest. Nimesid neil veel pole, aga sobilike leidmiseks on plaanis konkurss.
Tarvastu lasteaia Soe majas rõõmustavad lapsi ja õpetajaid kolm jänest. Nimesid neil veel pole, aga sobilike leidmiseks on plaanis konkurss. Foto: Marko Saarm

Tarvastu lasteaed usub loomateraapiasse. Soe maja laste juurde on sellest kolmapäevast toodud kolm jänest. Direktor Tiiu Rõõmu sõnul on lemmikloomad haridusasutusse toonud palju rõõmu ja nad arendavad empaatiavõimet.

Kolm jänest on Soe lasteaias varjulises kohas suures aedikus, ööseks pannakse nad väiksematesse puuridesse.

Alles sel kolmapäeval saabunud jänesed olid veel arad ning direktori ütlemist mööda pigem polegi hea mõte neid sülle võtta. «Laps peab enne õppima. Lähedale nad tulevad rõõmsalt siis, kui neile porgandit või kapsast anda.»

Mõte tuua lastele loomad vaatamiseks oli lasteaiajuhil peas juba ammu ning loomateraapiat oli mainitud ka lasteaia viimases arengukavas. «Meil on majas olnud nii muukeelseid kui haridusliku erivajadusega lapsi. Panime arengukavasse natuke loomateraapiat, et köita haridusliku erivajadusega lapsi, õpetada neile empaatiavõimet ja kõike muud,» selgitas Rõõm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles