Vigastus lõpetas Kristo Galeta karjääri

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Kaks aastat tagasi jõudis Kristo Galeta kergejõustiku maailmameistrivõistlustele Katari pealinnas Dohas, aga vigastas end enne võistlust.
Kaks aastat tagasi jõudis Kristo Galeta kergejõustiku maailmameistrivõistlustele Katari pealinnas Dohas, aga vigastas end enne võistlust. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Viljandist pärit kuulitõukaja Kristo Galeta on visaduse võrdkuju. Pikki aastaid tegi ta oma ettevõtte kõrvalt tippsporti. Eesti rekordi püstitas ta 36-aastaselt, tõugates 20. juulil 2019 Pärnus 20.76. Eelmise rekordi 20.53 oli Heino Sild püstitanud 40 aastat varem Ungaris Budapestis.

Maailmameistrivõistlustele kvalifitseerus Galeta oma karjääris esimest korda 2019. aastal. Ta jõudis Katarisse Dohasse kohale, aga võistlustel jäi tal treeningul tekkinud pöiatrauma tõttu osalemata. Pärast seda kimbutas teda veel mitu häda ja poole aasta jooksul tuli käia koguni neljal operatsioonil. Veel aasta tagasi ütles Galeta intervjuus ERR-ile, et aasta oli raske, aga füüsiline vorm on väga hea ja ta ootab väga ringi tagasi pääsemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles