TIRITAMM: Taevaelanikud ja nõid

, Viiratsist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oli kord mets. See mets oli sünge ja saladuslik ning seal ei kasvanud tavalised metsataimed, vaid hoopis väädid. Metsa nimi oligi Väädimets.

Väädimetsas elas kuri nõid koos oma kahe käsilase Trolli ja Paganaga. Kolmekesi tegid nad halba. Nad kiskusid taevast pilvi alla. See aga ei meeldinud taeva- ja pilvehaldjale, sest pilvedes elasid  nende head sõbrad pilvekääbused. Taevaelanikud üritasid küll nõida heaga keelata, kuid asjatult.

Ühel päeval, kui nõid jälle tegutses, sattus ta hiiglaslikule pilvele. See oli pilvekääbuste kuningaloss. Nõiale käis üle jõu üksi seda alla tõmmata ning ta kutsus Trolli ja Pagana appi. Üheskoos saidki nad lossi maa peale sikutatud. Nüüd polnud pilvekääbustel enam kuskil elada. Nad läksid koos pilvehaldjaga maale, et oma maju ja lossi tagasi paluda. Nõid keeldus neid tagasi andmast, kuid taevaelanikud ei lahkunud.

Lõpuks tüdines nõid nende palumisest ja sõnas: «No olgu! Ma annan teile kõik pilveelamud tagasi, aga enne peate mulle tooma seitse kuldset taevatähte!»

Taevaelanikud olid sellega nõus, sest see oli nende ainus võimalus oma maju ja lossi tagasi saada. Kosmosesse seitsme kuldse taevatähe järele saadeti seitsekümmend seitse väikest ja kiiret päikesehaldjat. Möödus seitse päeva ja seitse ööd ning lõpuks jõudsid haldjad tähtedega tagasi. Tähed olid kuldsed ja säravad, just nagu nõid oli tahtnud. Pilvekääbuste kuningas laskus otsekohe tähtedega maale kurja nõia juurde. Nõid oli seitsme kuldtähega rahul ja võttis need vastu. Ta saatis oma nõiaväe abil ka kõik pilved taevasse tagasi.

Siis aga ilmus nõia juurde taevahaldjate kuningas, kes hoidis käes tähtsa väljanägemisega papüürusrulli.

Sellelt luges ta nõiale ette: «Kuri nõid! Karistuseks selle eest, et sa pilvekääbused vahepeal koduta jätsid, pead sa aasta otsa nende juures elama ja neile uusi maju ehitama!» Nõial ei jäänud muud üle kui asuda taevasse elama ja uusi pilvemaju ehitama.

Tegelikult oli see pilvemajade ehitamine päris lihtne: nõid pidi lihtsalt ühe pilve kätte võtma ja sellele siis maja kuju puhuma. Ta puhus ja puhus, kuni taipas lõpuks, et head teha on hulga parem kui õelutseda ja kurja teha.

Kuri nõid hakkas elama pilvedes ja tegema hulganisti heategusid. Temast sai hea nõid.

Väädimetsas aga hakkasid sel ajal kasvama roosid. Need polnud tavalised, vaid kaunid seitsmes vikerkaaretoonis lilled. Need olid roosid, mida keegi polnud iialgi enne näinud. Nõia käsilased Troll ja Pagan nägid kauneid roose ning nad ei soovinud enam kunagi kellelegi halba teha. Nad hakkasid rooside eest hoolitsema ja neist said head aednikud.

Sellest ajast peale valitsevad taevas ja maa peal õnn, rõõm ja rahu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles