Laste karikavõistluste esimeselt etapilt toodi Viljandisse neli pjedestaalikohta

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Valgas Pedeli rannas võttis mõõtu maadlejate noorem põlvkond.
Valgas Pedeli rannas võttis mõõtu maadlejate noorem põlvkond. Foto: Jaanek Lips

Eesti maadlusliidu laste karikavõistluste rannamaadluse esimesel etapil läinud nädalavahetusel Valgas Pedeli rannas lõpetasid Viljandi spordikoolis harjutavatest Tuleviku klubi poistest ja tüdrukutest neli auhinnalise kohaga.

Tütarlaste kõige kergemas kaaluklassis pani oma võimed proovile Olustverest pärit Liy-Ann Kiipus ja ta näitas südikat maadlust. Konkurentide vähesuse tõttu sai ta pidada kohe finaalkohtumise. Paraku pidi ta seal tunnistama Põltsamaa tüdruku Nele Pillaku 3:1 paremust.

Kehakaalus alla 29 kg madistas kaheksa osaleja hulgas neli Tuleviku poissi. Loosi tahtel jagunesid Raian Romantšuk ja Jürgen Lips kahte eri kvalifikatsioonigruppi. Jürgen Lips võitis oma alagrupis esmalt klubikaaslase Thristan Kiipuse, siis Kadrina maadleja Franz Erik Svetsi ning kolmandas matšis tallinlase Carl Oleki kolme tehnilise punktiga. Sama skooriga edestas oma konkurente alagrupikohtumistes ka Raian Romantšuk, noppides võidu põlvalaselt Kryštof Tamme Niinemäelt, treeningukaaslaselt Fredy Veiderilt ja lätlaselt Juris Ruicisilt. Romantšuki ja Lipsu vahelisel finaalkohtumisel jäi peale Lips, noppides ükshaaval pjedestaali kõrgeimale astmele tõusmiseks vajaminevad punktid. Thristan Kiipus ja Fredy Veider platseerusid viiendaks ja seitsmendaks.

Kaalus alla 32 kg lisas oma trofeede kappi võidukarika Gleb Galat, kes hämmastas nii konkurente kui kohtunikke efektsete heidetega. Oma paremuse pani ta maksma seitsme osaleja seas. Esmakohtumisel Järvamaa maadleja Aron Liebergiga sooritas ta kiirelt kolme punkti väärilise heite, mis tagas pääsu teise vooru. Teises kohtumises kordus sama stsenaarium Põltsamaa maadleja Brendon Reinumäe vastu. Konkurent oli juba kohtumise esimestel sekunditel Galati süles ning paiskus sealt Pedeli rannaliivale selili. Veidi kõvemast puust oli tallinlane Kener Kaljola. Temale tuli Galatil ehmatuseks esimene punkt loovutada. Ennast veidi kogunud, haaras Galat aga initsiatiivi, noppis punkti ja sooritas ise kohtumise lõpetava ülerinnaheite. Finaalkohumine tallinlase Tomi Olekiga jäi ühepoolseks. Juba minutilise maadlusaja järel oli selge, et pjedestaali kõrgem aste kuulub Viljandi spordikoolis harjutavale maadlejale.

Ühtlasi võeti esimesel laste karikasarja turniiril kokku möödunud aasta sari ja jagati karikaid. Poiste 12-st üldvõitja karikast kolm toodi Viljandimaale. Üldvõitjateks kuulutati Raian Romantšuk, Jürgen Lips ja Sander Loit. Tüdrukute arvestuses läksid kaks trofeed Võrru ja kolm Järvamaale.

Tänavuse karikasarja järgmine etapp on kavas 24. juulil Võru rannaliival.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles