LÕPUPIDU Kultuuriakadeemia korraldab eraldi aktused

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi kultuuriakadeemia ei saanud ka mullu nagu teisedki suured koolid korraldada tavapärast lõpuaktust, aga ega aktus selle pärast veel ära jäänud. Pildil kogukonnahariduse ja huvitegevuse õppekava lõpetaja Kertu Ilves.
 
Viljandi kultuuriakadeemia ei saanud ka mullu nagu teisedki suured koolid korraldada tavapärast lõpuaktust, aga ega aktus selle pärast veel ära jäänud. Pildil kogukonnahariduse ja huvitegevuse õppekava lõpetaja Kertu Ilves.  Foto: Elmo Riig

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia korraldab tänavu igale kursusele personaalse lõpuaktuse. Pidulikud koosviibimised leiavad aset 18.–30. juunini kultuuriakadeemia mustas saalis.

Akadeemia teatel astutakse aktusel kursusega ühiselt rambivalgusesse – mõtiskletakse koos inimestega, kes on õpingutel suunanud ja toetanud, veedetakse aega kallite koolikaaslastega ning vaadatakse nii minevikku kui tulevikku. Läbi kümne päeva, küll erinevatel hetkedel, on samas ruumis kõik lõpetajad, õppejõud ja direktor, jagades kogemust, mis on justkui sama, aga ometi ka erinev.

Lõpuaktuse lavastaja, kultuuriakadeemia vilistlase ja õppejõu Ruslan Stepanovi sõnul on see täiesti uudne formaat. 

"Tänavune lõpuaktus on oma olemuselt interaktiivne ja selles on varasemast vähem formaalsust," ütles Stepanov. "Aktus on üles ehitatud nii, et iga eriala lõpetajad saaksid ainulaadse ja mängulise kogemuse osaliseks." 

Kultuuriakadeemia õppedirektori Kadri Steinbachi hinnangul oli viimane õppeaasta keeruline ja väljakutseterohke ning aktuse toimumine oli veel paar kuud tagasi küsimärgi all. 

"Mul on hea meel, et saame siiski lõpetajatele pakkuda üllatuslikku ja unikaalset aktust nagu kultuuriakadeemiale kohane,” sõnas Steinbach.

Külalistel on võimalik lõpuaktust otseülekande vahendusel jälgida peamaja ruumis number 128. Õnnitlemine on ilusa ilma korral õues.

Viljandi kultuuriakadeemia lõpetab tänavu 112 inimest: rakenduskõrgharidusõppes 89 ja magistriõppes 23 üliõpilast. Kõige enam lõpetajaid on kogukonnahariduse ja huvitegevuse rakenduskõrgharidusõppekaval – 22. Cum laude diplomi saavad 16 lõpetajat. Aktusel tunnustatakse ka parimate lõputööde autoreid. Lühikokkuvõtetega kultuuriakadeemia parimatest lõputöödest saab tutvuda veebiraamatus "Lõimik".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles