Õpetajaid kutsutakse suvekooli maailmaharidusest osa saama

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel aastal korraldas mittetulundusühing Mondo haridustöötajatele rändeteemalist suvekooli.
Eelmisel aastal korraldas mittetulundusühing Mondo haridustöötajatele rändeteemalist suvekooli. Foto: Erakogu

Energia talu Viljandimaal võõrustab augustikuus haridustöötajatele mõeldud mittetulundusühingu Mondo suvekooli, kus sel aastal on teemaks kliimamuutused ning selle seosed sotsiaalse õigluse ja inimõigustega.

"Kliimamuutused on ühiskondlikus arutelus aasta-aastalt aina tähtsamale kohale tõusmas. Tegu on ühega käesoleva sajandi suurimatest väljakutsetest ning selle probleemi keerukus tekitab paljudes noortes muret ning ärevust," lausus Mondo kommunikatsioonijuht Ave-Marleen Rei. Muutuv kliima toob endaga kaasa kaugeleulatuvad tagajärjed elukeskkonnale, sealhulgas ka inimõigustele, haridusele, majandusele ning kultuurile. "Kliimakriis ei puuduta paraku kõiki inimesi samamoodi ning sellega kaasnevad protsessid suurendavad veelgi maailmas valitsevat ebavõrdsust," rääkis ta.

16.–19. augustini aset leidvasse suvekooli oodatakse end kirja panema haridustöötajaid, kes tegelevad õpilastega II–IV kooliastmeni, ning selleks on aega kuni 20. juunini.

Haridustöötajad saavad ennast kliimamuutuste teemadega kurssi viies õpilasi toetada ja nõustada ning anda neile vajalikud oskused muutuvas maailmas toimetulekuks. "Kliimamuutuste teema, nagu ka teised sotsiaalse õigluse ja õpilaste identiteediga seotud teemad võivad tekitada klassiruumis pingeid. Seetõttu vaadeldakse suvekoolis ka seda, millised on õpetaja võimalused turvalise ja mittediskrimineeriva õpikeskkonna loomiseks, kus igal noorel on võimalik sisukalt osaleda," rääkis Rei.  

Suvekooli jooksul arutatakse neil teemadel mõttekaaslaste ja esinejatega. See koosveedetud aeg annab õpetajatele võimaluse ka algavaks õppeaastaks akusid laadida, inspiratsiooni koguda ja sihte seada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles