Soome-ugri kultuuripealinna puhuks valmisid metsiku mekiga õlu ja kohupiim

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy

Et sel aastal on Abja-Paluoja soome-ugri kultuuripealinn, kutsusid Mulgi kultuuri instituut ja Mulgimaa arenduskoda kohalikke ettevõtjaid üles looma tooteid, mis tõstaksid au sisse sugulasrahvad. Mulgi pruulikoda pani selleks tarbeks hakkama kuusevõrsemaitselise õlle Hõimlane ning Pajumäe talu lõi vepsa pulmakohupiima.

Mulgi kultuuri instituudi juhataja Ave Grenberg sõnas, et instituut tegi koostöös Mulgi vallavalitsusega möödunud aastal kohalikele ettevõtjatele ja käsitöölistele ettepaneku, et soome-ugri kultuuripealinna aasta puhul võiksid valmida kohalikud tooted. «Kuna nii tähtis sündmus on Mulgimaal ja Abja-Paluoja kannab soome-ugri kultuuripealinna tiitlit, oli mõte, et külastaja saaks tooteid siit kaasa osta,» märkis Grenberg.

Tagasi üles