Mõisakülas valmiv hooldekodu sai nurgakivi

Sakala
Copy
Kolmapäeva pärastlõunal seati Mõisaküla tulevases hoolekandekeskuses paika nurgakivi. Tagaplaanil on hoolekandekeskuse vana maja.
Kolmapäeva pärastlõunal seati Mõisaküla tulevases hoolekandekeskuses paika nurgakivi. Tagaplaanil on hoolekandekeskuse vana maja. Foto: Anu Laarmann

Mõisakülla rajatav hoolekandekeskus sai kolmapäeval nurgakivi, ehitus ise peab valmis saama järgmiseks aasta märtsiks.

Mõisaküla linnapea ja Mulgi abivallavanem Ervin Tamberg ütles, et see on Mõisaküla viimaste aja kõige suurem ehitus ning sotsiaalvaldkonnale hädavajalik. «Eesmärk on parandada hoolekandekeskuse klientide ja töötajate heaolu, muuta kõik meie kaasaega sobivaks ning mugavamaks,» lausus ta.

Aadressil Kiikre tänav 15 asub praegu hoolekandekeskuse hoone, mille kõrvale uus maja kerkibki. Pärast uue hoone ehitamist on kavas vana hoone lammutada. Ehitus hakkas pihta mai alguses ning tähtaeg saabub järgmise aasta 1. märtsil.

Peatöövõtjad on osaühingud Mapri ja Qualitis Ehitus, kes olid teinud hoolekandkeskuse liginullenergiahoone rajamiseks ühispakkumine hinnaga 1 408 320 eurot. Tambergi sõnul oli see väga hea pakkumine, isegi parem, kui linn ühes vallaga lootis.

Uus hooldekodu tuleb vanast suurem, kuigi keskusesse mahub ka tulevikus 30 inimest nagu praegu. Uue hoone suuruse tingivad eelkõige hooldekodudele seatud nõuded, mille kohaselt peab olema rohkem olmeruume.

Maja tuleb ühekorruseline, L-tähe kujulise põhiplaaniga. Hoones on neli plokki: kolm korterit hoolealustele, igas kümme inimest, ja personali- ning teenindusplokk. Kõik neli plokki on omavahel ühendatud. Hoonet kütab maasoojuspump, paigaldatakse päikeseelektrijaam.

Mulgi valla avalike suhete spetsialist Evelin Pissarenko ütles, et nurgakivi ajakapslisse pandi praeguse aja asjad: ajalehed Sakala ja Mulgi Sõna, pilt vanast hooldekoduhoonest, hooldekandekeskuse töötajate nimekiri, Mõisaküla linna vimpel, käibelolevad mündid ja koroonavastane mask.

Nurgakivi paigaldasid Mulgi volikogu esimees Arvo Maling, Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg, Mõisaküla hooldekandekeskuse juhataja Liivia Rannama ja ehituse objektijuht Aimar Peterson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles