Abja-Paluojale terendab peatänava uus remont

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viimati olid Abja-Paluojal suuremad teetööd käsil 2016. aastal, kui uuendati vee- ja kanalisatsioonivõrku. Tookord ei jõutud järjega põhimaantee alla, mis läheb remonti 2023. aastal.
Viimati olid Abja-Paluojal suuremad teetööd käsil 2016. aastal, kui uuendati vee- ja kanalisatsioonivõrku. Tookord ei jõutud järjega põhimaantee alla, mis läheb remonti 2023. aastal. Foto: Elmo Riig

Juuni alguses kohtus Mulgi vallavalitsus taas transpordiametiga, et arutada 2023. aastaks Abja-Paluojale plaanitavat Valga–Uulu maanteelõigu täielikku renoveerimist. Asulasisene lõik oli remondis ligi 15 aastat tagasi.

Kohtumisel tutvustati lõppjärgus olevat eskiislahendust ning vallavalitsus andis veel kord põhjaliku nägemuse projekti terviklikkusest.

Maantee, vesi ja kanalisatsioon

Mulgi vallavanema Imre Jugomäe sõnul käib jutt teelõigust, mis kulgeb Penuja ristmikust kuni Pärnu ja Sarja tee ringristmikuni teisel pool Abja-Paluojat. Suuremad tööd on teekatte ja kõnniteede uuendamine. Viimased saavad senisest natuke laiemaks. Samuti pikendatakse Penuja ristmiku poole kergliiklusteed ning sealne ristmik saab tõenäoliselt ringristmikuks, mis on ohutuse kohapealt oluline. Jugomäe sõnul on võrreldes näiteks 13 või 14 aasta taguse ajaga liiklussagedus teelõigul Penuja poole ja piiri pealt Lätti oluliselt suurenenud ja prognoosi kohaselt suureneb veelgi, kui sinna pannakse mustkate. See on transpordiametil käesoleval aastal plaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles