Mõisarestoranis tööd õppinud pagar küpsetab viljandlastele hapusaia

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Ülikoolis geenitehnoloogiks õppimise kõrvalt kokaameti pidamine viis Kaidi Topniku algselt valitu asemel hoopis teisele teele ja temast sai pagar.
Ülikoolis geenitehnoloogiks õppimise kõrvalt kokaameti pidamine viis Kaidi Topniku algselt valitu asemel hoopis teisele teele ja temast sai pagar. Foto: Elmo Riig

«Ega ma muidu nii vara ärka, aga täna läks kell viis uni ära,» ütles Kaidi Topnik, kes paar aastat tagasi asutas osaühingu Oru Pagar ja hakkas viljandlastele koduköögis hapusaia küpsetama. Seekord sai tainas hakkama pandud õige vara.

Hapusaia tegemine võtab üksjagu aega: kolmapäeval segab pagar taina valmis, voolib pätsid ja paneb need külmkappi käärima ning alles neljapäeva hommikul jõuavad need ahju ja hakkavad keelt alla viivat lõhna levitama. Põhilised pagaripäevad ongi Kaidi Topnikul neljapäev ja reede: siis ta hommikul küpsetab ning kaks tundi hilisel pärastlõunal on müügi päralt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles