Kohus ei hakka Karula tapamaja laiendamise mõtet arutama

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Ettevõttele Mulgi Lihakarn kuuluvasse tapamajja planeeritav loomsete jäätmete põleti valmistab kohalikele elanikele suurt muret.
Ettevõttele Mulgi Lihakarn kuuluvasse tapamajja planeeritav loomsete jäätmete põleti valmistab kohalikele elanikele suurt muret. Foto: Elmo Riig

Tartu halduskohus ei võtnud vastu nelja Karula elaniku kaebust, millega nad soovisid, et kohus tühistaks vallavolikogu otsuse algatada detailplaneering, mis avaks ettevõttele Mulgi Lihakarn võimaluse kohandada oma laudahoone ümber tapamajaks ja rajada juurde loomsete jäätmete põletamise ahi. Kohtu hinnangul ei saa arutamist keelata, sest see pole mitte otsus, vaid protsess.

Hulk Karula elanikke asus enne detailplaneeringu alustamist vastu mõttele, et külas tegutsev toidutootja Mulgi Lihakarn võiks laiendada tapamaja osa ning rajada juurde loomsete jäätmete põletamiseks mõeldud ahju. Kohe pärast detailplaneeringu algatamise teadet sai Viljandi vallavalitsus hulgaliselt vastuväiteid ning neli inimest pöördus ka kohtu poole.

1. juunil tegi kohus aga otsuse, et kaebus tagastatakse avaldajatele, seda kohtusaalis arutama ei hakata, sest kaebajatel pole kaebeõigust ning planeeringu algatamine on alles protsessi algus ja seda saaks kohus peatada vaid väga erandlikel juhtudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles