Päästeamet tuvastas kaheksas Viljandi majutusasutuses rikkumisi

Alice Lokk
, reporter
Copy
Päästemaeti kontrollreid näitas, et kaheksas Viljandimaa majutusasutuses esines rikkumisi.
Päästemaeti kontrollreid näitas, et kaheksas Viljandimaa majutusasutuses esines rikkumisi. Foto: Ants liigus (Pärnu Postimees)

24.–28. maini kontrollisid päästeameti ohutusjärelevalve inspektorid majutushoonete tuleohutusnõuetele vastavust üle kogu Eesti. Kokku kontrolliti 343 majutushoonet, neist 65 protsendil oli puudustega ja 35 protsendil korras. Kõigis Viljandimaal kontrollitud majutusasutustes tuvastati rikkumisi.

Lõuna päästekeskuse juhtivinspektor Sigrit Murdla ütles, et majutusasutuste reidi käigus kontrolliti Viljandimaal kaheksat majutusasutust ning kõigis tuvastati ka ohutusnõuete rikkumisi. "Põhilised puudused olid seotud tulekustuti, evakuatsioonivalgustite hoolduse ja kontrolliga ning küttesüsteemide hooldamata jätmisega. Seoses nende tuleohutusnõuete rikkumistega alustati kaheksat haldusmenetlust," lausus Murdla.

Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna ekspert Heidi Mõttus ütles, et üle-eestilise kontrolli käigus leiti, et kõige enam puudusi esines evakuatsiooniteede ja -pääsude ning esmaste tulekustutusvahendite puhul. "Samuti võib eraldi välja tuua tegemata jäetud küttesüsteemide hooldusi ning puuduolevaid tulekahju korral tegutsemise skeeme ja tuleohutuse meelespeasid," ütles Mõttus. "Need on vajalikud selleks, et külastajad teaksid võõras kohas, millist väljapääsuteed tulekahju korral kasutada ning kuidas tulekahju korral käituda."

Enamjaolt esines kontrollitavates hoonetes mitu rikkumist korraga. "Kui ühel tuleohutuspaigaldisel oli hooldus tegemata jäetud, siis oli see suure tõenäosusega tegemata jäetud ka teistel," nentis Mõttus. Nende hoonete puhul, kus tuvastati ainult üks rikkumine, oli põhiliselt tegemist hooldamata jäetud küttesüsteemidega või mõne pisema, kiirelt lahendatava puudusega. "Kuna ka lihtsad rikkumised võivad asjaolude kokkulangemisel tuua kaasa traagilisi tagajärgi, siis tuletasime hoonete omanikele ja valdajatele meelde, et inimeste elu, tervise ning vara kaitsmise huvides peavad olema täidetud kõik tuleohutusnõuded," lisas ekspert.

2015.–2020. aasta jooksul on majutusasutustes toimunud 76 tulekahju, neist kaheksa leidis aset mullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles