Festivali "Võnge" peetakse juuli alguses

Alice Lokk
, reporter
Copy
"Võnge" leiab aset 2. ja 3. juulil tulevases Mulgi elamuskeskuses. 
"Võnge" leiab aset 2. ja 3. juulil tulevases Mulgi elamuskeskuses. Foto: Erakogu

Hoolimata segastest aegadest peetakse rändavat kultuurifestival "Võnge" ka sel suvel. Sündmus leiab aset juba vähem kui kuu aja pärast, 2. ja 3. juulil Tõrva vallas Sooglemäel, tulevase Mulgi elamuskeskuse asukohas.

"Võnke" peakorraldaja Tarmo Sikk ütles, et enamiku Euroopa festivalikorraldajate mõtted on praegu juba järgmises suves. "On äärmiselt hea meel, et tänu meie formaadile, mastaabile ja paindlikkusele saame olla üks esimesi festivale, mis juba juuli algul nii kireva ja mõnusa rahvusvahelise esinejate nimistu suudab kokku tuua," lausus ta. 

"Võnget" peetakse seitsmendat korda. Nagu ikka, tutvustatakse külastajatele ka uut toimumispaika. Tänavu on selleks tulevase Mulgi elamuskeskuse asukoht, Sooglemäe suurtalu Ala külas Tõrva vallas. "See on koht, kuhu kerkib tulevaks aastaks Mulgimaa pärandit ja nüüdisaegset innovatsiooni ühendav Mulgi elamuskeskus, millest saab Lõuna-Eesti üks olulisemaid tõmbenumbreid. Pakkumine pidada festival Tõrva vallas tuli kohalikult vallavalitsuselt, kuna "Võnkes" nähakse olulist tõuget piirkonna tutvustamisel ja turismielu edendamisel ning suurepärast võimalust eeltutvustada loodavat Mulgi elamuskeskust avalikkusele," kirjeldas Sikk toimumiskoha valiku tagamaid.

Ühtekokku astub "Võnkel" kahe pika päeva jooksul üles 30 esinejat kahel suurel ning mitmel pisemal pop-up-laval: Di Bosco, L’Impératrice ja S+C+A+R+R Prantsusmaalt, The Mauskovic Dance Band Hollandist, Coops Suurbritanniast, Jay-Jay Johanson Rootsist, Jesse Markin Soomest, Elizabete Balčus, Reinis Jaunais ja Toms Grēviņš Lätist. Eesti artistidest astuvad üles Catapulta, Egert Milder, Ellip, Erki Pärnoja, I Wear* Experiment, Jarek Kasar, Kreatiivmootor, Kukerpillid, Lenna, Lexsoul Dancemachine, Manna, Mari Jürjens, Pluuto, Puuluup, Riffarrica, Rita Ray, Sammalhabe, Seltskond Pargis, Worn Öut ja YE.

Reisipiirangute ja muude viirusest tulenevate tõrgete tõttu ei saa festivalil paraku esineda varasemalt välja kuulutatud Kakkmaddafakka, Tora, Hang Massive ja Carnival Youth.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles