Viljandimaa koolid ootavad spetsialiste õpetama matemaatikat ja füüsikat

Alice Lokk
, reporter
Copy
Edumus ootab uusi spetsialiste koolidesse õpetama. Pildil Edumuse õpetajate eelkoolitus Tallinnas.
Edumus ootab uusi spetsialiste koolidesse õpetama. Pildil Edumuse õpetajate eelkoolitus Tallinnas. Foto: Jakob Meier

Haridusalgatus Edumus saadab septembrist kuni 200 spetsialisti põhitöö kõrvalt koolidesse õpetama ühele klassile ühte ainet. Viljandimaal oodatakse programmiga liituma nii valikainete kui ka põhiainete andjaid, iseäranis oodatud on reaalainete õpetajad.

Edumuse asutaja Maria Rahamägi sõnul on kevadel avatud kandideerimisprogrammi registreerunud juba ligi 150 kooli  enamjaolt väiksematest linnadest.

"Ootame Edumuse platvormiga liituma nii uusi koole kui ka õpetamishuvilisi. Just maakoolides on säravate spetsialistide kaasamine olnud keerulisem, aga kodukontoris töötamine võimaldab vabamat liikumist. Koroonakriisiga on distantsõpe ning digivahendite kasutamine muutunud uueks normaalsuseks," selgitas Rahamägi.

Näiteks otsib Abja gümnaasium väikese koormusega eesti keele ja matemaatika õpetajat, Holstre kool informaatika- ja kehalise kasvatuse õpetajat, Mõisaküla kool vajab abi tehnoloogiaõpetuse, füüsika, keemia ja bioloogiaga ning Viljandi täiskasvanute gümnaasium ootab uut füüsika-, bioloogia- ja ajalooõpetajat.

Heimtali põhikool kaasaks oma kooliperre lisaks joonestamise õpetajale nii vene keele, kõne ja väitluse kui ka rahatarkuse valikkursuse õpetajad.

Sel kevadel on koolides 30 Edumuse spetsialisti, kellest kolmandik jätkab õpetamist ka sügisel. 2021/22. õppeaastal kaasatakse Edumuse programmi kuni 200 väikese koormusega õpetajat.

OSKA tööturu raporti järgi on 2027. aastani vaja juurde tehnoloogiavaldkonna töötajaid: nii insenere, IKT-spetsialiste, analüütikuid kui ka tööstus- ja teenusedisainereid. Tuleviku ametitele mõeldes teeb Edumus koostööd ka suurtööandjatega, et kaasata rohkem reaalainete õpetajaid.

Haridusalgatus Edumus kutsub spetsialiste panustama haridusse, õpetades ühes koolis ühele klassile ühe õppeaasta vältel ühte ainet. Spetsialistidest õpetajatele on programm vabatahtlik ja tasuta, kuid neid toetatakse nii õpetamiskoolituse ja juhtimisoskuste arendamise kui ka mentorite võrgustikuga. Edumuse 2021/22. õppeaasta partnerid on Eesti Energia ja LHV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles