Ugala soojustamise projekt muutub

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne teatri soojustusprojekti kinnitamist tuleb autoritelt kooskõlastus saada.
Enne teatri soojustusprojekti kinnitamist tuleb autoritelt kooskõlastus saada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus ei ole kinnitanud Ugala teatri soojustamise projekti, sest enne peavad hoone autorid selle heaks kiitma.

Linna peaarhitekt Margus Maiste rääkis, et maja arhitektid on esitanud konkreetsed ettepanekud, mille täitmise korral on nad projektiga nõus. Samuti on Maiste kinnitusel vaja kõrvaldada projektist mõningad puudused, et see kõikidele nõuetele vastaks.

«See on vähegi suuremate projektide puhul täiesti tavaline,» lausus peaarhitekt puuduste kohta. «Eriti, kui tegu on nii keeruka hoonega nagu Ugala teater.»

Ugala muudetakse soojapidavamaks riigi saastekvootide müümise tuludest saadud kaheksa miljoni krooni ehk 511 293 euro toega. Selle eest kavatsetakse soojustada katus, vahetada aknad, rekonstrueerida õhkkardinad ning vahetada hõõglambid säästupirnide vastu.

Margus Maiste ütlemist mööda sujub koostöö vajaminevate muudatuste tegemiseks osaliste vahel kenasti ning ta avaldas usku, et asjaga saadakse kiiresti ühele poole.

Ühe Ugala hoone autori arhitekt Irina Raua selgituste kohaselt on ta koos kaasautorite Inga Orava ja Mait Summatavetiga seadnud peatingimuseks, et teatrimaja välisilme ei muutuks.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles