Postkastiks tehtud külmkapp paneb autojuhte kiirust vähendama

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Kõpu kandis seisev kiiruskaamerat meenutav kapp ei asu riigi transpordimaal ning selles kohas ei kujuta see liiklejatele ohtu.
Kõpu kandis seisev kiiruskaamerat meenutav kapp ei asu riigi transpordimaal ning selles kohas ei kujuta see liiklejatele ohtu. Foto: Siim Avi

Endine Kõpu vallavanem ja praegune Põhja-Sakala vallavolinik Siim Avi sõitis Suure-Jaani poolt Kõppu ja enne Kõpu-Tipu risti arvas tee ­ääres nägevat kiiruskaamerat ning võttis jala gaasipedaalilt. Lähemale sõites märkas ta, et seal seisis vana külmkapp, mis on tehtud postkastiks. Peale maalitud mustade kastide tõttu meenutab see aga eemalt vaadates kiiruskaamerat.

«See on märk inimeste leidlikkusest,» ütles Siim Avi teeäärsel heinamaal asuva postkasti kohta.

​Transpordiameti Lääne teehoiuosakonna liikluskorraldaja Alard Tallo märkis, et käesolev niinimetatud libakaamera ei asu riigi transpordimaal ehk vahetult tee ­ääres. Sellises asukohas ei kujuta see mingil määral ohtu liiklejatele. «Seadusandlus ei keela maaomanikul oma maale paigaldada esemeid, mis ei varja nähtavust ega kujuta endast füüsilist ohtu liiklejatele,» selgitas Tallo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles