Homsest lubatakse pealtvaatajad taas tribüünidele

Sakala
Copy
Spordivõistlustele saab nüüd taas kohapeal kaasa elada.
Spordivõistlustele saab nüüd taas kohapeal kaasa elada. Foto: Marko Saarm

Tänasest on spordivõistlustel jälle publik tribüünile lubatud. Sellega ühtlustatakse spordivaldkonna piirangud avalike ürituste piirangutega.

Nii nagu siseruumides asetleidvate avalike ettevõtmiste puhul, tuleb ka spordivaldkonnas võistluste ja muude ürituste puhul arvestada hajutatuse ja ruumi kuni 50-protsendilise täitumuse nõuet. Osavõtjate piirarvud jäävad koos pealtvaatajatega 13. juunini samaks: siseruumides kuni 200 ja väljas kuni 250 inimest.

​Võistluste ja ürituste puhul jääb kehtima piirang lõpetada need kella 22-ks või mõistliku aja jooksul pärast seda. Alates 14. juunist tuleb need lõpetada südaööks. Endiselt ei rakendata kellaajapiirangut rahvusvaheliste kõrge tasemega spordivõistluste puhul. 3. juunini tohivad sisetingimustes võistlustel osaleda üksnes tippspordiga tegelejad.

Alates 14. juunist võib osalejaid ja pealtvaatajaid sisetingimustes olla kuni 600, kehtivad hajutatuse ja kuni 50-protsendilise ruumitäitumuse nõue. Väljas tohib osaleda kuni 1000 inimest.

Alates 14. juunist võivad nakkusohutuse tagamise korral toimuda ka üritused, millel sisetingimustes osaleb päeva jooksul kuni 3000 ja välistingimustes kuni 9000 inimest. Seda juhul, kui osalevad üksnes negatiivse proovitulemusega, COVID-19 läbi põdenud või selle haiguse vastase vaktsineerimiskuuri läbinud inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles