Linn otsib aasta õpetajat

Üllar Priks
, reporter
Copy
Häid õpetajaid jagus lõppeval õppeaastal kindlasti igasase klassiruumi. Kes võiks aga pälvida Viljandi aasta õpetaja tiitli?
Häid õpetajaid jagus lõppeval õppeaastal kindlasti igasase klassiruumi. Kes võiks aga pälvida Viljandi aasta õpetaja tiitli? Foto: Arved Breidaks (Lõuna-Eesti Postimees)

Viljandi linnavalitsus ootab 30. juunini ettepanekuid linna aasta õpetaja aunimetuste määramiseks. Haridustöötajate tunnustamise eesmärk on tähtsustada õpetaja rolli ja tunnustada neid, kes on välja teeninud õpilaste, lastevanemate, kolleegide, haridusasutuse pidaja ja üldsuse lugupidamise. Samuti neid, kelle töö ja isiklik eeskuju on aidanud oluliselt kaasa noorte isiksuste kujunemisele ja neid, kes on mõjutanud positiivselt Viljandi hariduselu.

Tunnustusi jagatakse neljas kategoorias: aasta õpetaja, aasta noor õpetaja, aasta haridusasutuse juht ning teenekas õpetaja.

Aasta õpetaja aunimetustele saab esitada Viljandi linna lasteaiaõpetajaid, üldhariduskooli õpetajaid, huvikooliõpetajaid ja treenereid, noorsootöötajaid, huvi- ja ringijuhte ning haridusasutuse juhte. Samuti tugiteenuste osutajaid – nii psühholooge, logopeede, defektolooge kui sotsiaalpedagooge.

Kandidaate saavad esitada kõik soovijad iseteeninduskeskkonnas Spoku. Selleks tuleb täita vormikohane avaldus ja saata toetuskiri haridusasutuse hoolekogult, pedagoogiliselt kollektiivilt ning õpilasesinduselt, juhul kui koolis tegutseb õpilasesindus.

Haridusasutus ise võib igale aunimetusele esitada vaid ühe kandidaadi, üle 300 õpilasega haridusasutus kaks kandidaati.

Esitatud kandidaatide seast valib preemia saajad välja Viljandi linnavalitsuse poolt kinnitatud komisjon.

Tunnustuse saajaid autasustatakse 1000 euro suuruse preemiaga ning nende nimed kantakse Viljandi linna auraamatusse. Preemia saajaid tunnustatakse sügisel, õpetajate päeva puhul korraldataval tänusündmusel või preemia saajale sobival ajal ja sobivas kohas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles