Maskide langemise päev kõiki nägusid ei paljastanud

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Klaudia Kask, Maria Toomingas ja Kärolin Korotkov suhtuvad maski oma sõnul mõistvalt. Vajadusel kannavad, aga ühtlasi kasutavad võimalust ka ilma olla.
Klaudia Kask, Maria Toomingas ja Kärolin Korotkov suhtuvad maski oma sõnul mõistvalt. Vajadusel kannavad, aga ühtlasi kasutavad võimalust ka ilma olla. Foto: Elmo Riig

Nii nagu saabub uus aasta maagilise kesköötunniga, mil osa meist lubab jätta vanad kombed maha eelmisse aastasse, nõnda jäid nüüd, 2. juuni saabudes paljud maskid möödaniku hõlma.

Eelmisel päeval, mil avalikes siseruumides oli kehtinud riiklik maskikandmise kohustus, toimetaski enamik inimesi poodides, näokate ees. Keskööl see kord kadus ning kohe muutusid kombed. Taas saab ilma süümepiinata kauplustes oma nägu näidata ega tohiks karta, et politsei sinu tee tõkestab, müüja teenindamast keeldub, turvamees välja ajab või suisa põrandale väänab.

Sakala tegi täna, 2. juuni hommikul tiiru Viljandis Uku keskuses, kus liikus nii maskita kui maskiga inimesi. Ajakirjaniku subjektiivse tunde põhjal oli pigem rohkem neid inimesi, kes käisid ringi nii, nagu oli see kombeks koroonaajastule eelnenud headel aegadel. Teisalt jälle tekkis hetk hiljem toidupoe kassa juurde järjekord, kus seisvad inimesed kandsid kõik maski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles