Viljandi kogukonnakino alustab taas

Margus Haav
, reporter
Copy
Betty Gilpin Crystali rollis filmis "Jaht".
Betty Gilpin Crystali rollis filmis "Jaht". Foto: Kaader filmist

Alates 2. juunist lisanduvad Viljandi kogukonnakinos tavaks saanud kinoesmaspäevadele erikolmapäevad, mil saab vaadata kindlale teemale pühendatud dokumentaalfilme. Juunis linastub erikolmapäeva kavas neli seanssi, mis on teoks saanud koostöös Loov Viljandiga ning need on pühendatud linnaruumi ning -keskkonna teemadele. 

Juunikuu kinokavast leiab korraldajate teatel internetimängust "Sinine vaal" kõneleva ning tõsielulistel sündmustel põhineva loo "50 ehk Kaks vaala kohtuvad rannal", mille keskmes on kaks noort inimest, kes ei hooli elus enam mitte millestki. Näha saab psühholoogilist põnevikku "Teenrid", mis jutustab 1980. aasta Bratislavast, ning briti kõrgkeskklassi, sõltuvussuhteid ja psühholoogiat uurivat filmi "Suveniir".

Kinokooli eestvedaja Valner Valme soovitusel jõudis programmi "Inimjaht" – põnevik kaheteistkümnest võõrast, kes avastavad, et neile peetakse võigast inimjahti.

​Kinokool alustab taas kogukonnakino sügisprogrammis. 

Erikolmapäevad koondavad koostööna kokku pandud filmiprogrammi, mis keskendub iga kuu kindlale teemale. Juunikuu erikolmapäevad sündisid koostöös Loov Viljandiga ning on pühendatud linnaruumile ja elukeskkonnale, samuti loovusele meie sees ja ümber.  

"Viljandis pole nüüd mitte ainult esmaspäevad väärtfilmidega sisustatud, vaid ka kolmapäevad," rääkis kogukonnakino eestvedaja Heldi Ruiso. "Kogukonnakino esimene hooaeg näitas, et keskmiselt neli korda kuus toimuv kogukonnakino ei mahuta programmi ära kõiki värskeid väärtfilme, rääkimata kinoklassikast ja põnevatest dokumentaalidest, mida publik sooviks näha ning mida üks kultuurne linn vääriks. Seetõttu ongi loodud erikolmapäevad ehk temaatilised dokumentaalfilmide linastused, mis loodetavasti annavad viljandlastele inspiratsiooni ja pakuvad mõtteharjutusi erinevatel elulistel teemadel."  

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni väärtfilme ning kinoklassikat kogu maailmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles