Noored vahetasid kõnevõistlusel mõtteid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte kõnevõistluse võitis Jakobsoni gümnaasiumi õpilane Mats Mikkor.
Noorte kõnevõistluse võitis Jakobsoni gümnaasiumi õpilane Mats Mikkor. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile oli Viljandi muuseumis noortevolikogu korraldatud gümnasistide kõnevõistlus, millest võttis osa seitse üheteistkümnenda ja kaheteistkümnenda klassi õpilast kolmest Viljandi koolist.

Neljaliikmeline žürii kuulutas kõnevõistluse võitjaks Jakobsoni gümnaasiumi üheteistkümnenda klassi õpilase Mats Mikkori, kes oli ainsana valinud neljast variandist teema «Mida toob olümpia-aasta Eestile?».

Kolm osalejat kõnelesid teemal «Viljandi — kas hääbuv väikelinn või Eesti kultuurimeka?», kaks kõnelejat valisid muuseumi pakutud teema «Mida arvaks August Maramaa tänasest Viljandist?» ning üks võistleja arutles teemal «Poliitik — julgeolekurisk number üks?».

Žürii, millesse kuulusid Viljandi linnavalitsuse noorsootöö spetsialist Ivi Lillepuu, muuseumi giid Heli Grosberg, noortevolikogu spiiker Kristjan Kivistik ja ajalehe «Sakala» arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe, tõi Mats Mikkori tugevustena esile hästi valitud näited ja teemas hea orienteerumise ning paraja kõnetempo ja kõlava hääle.

Viljandi noortevolikogu korraldas kõnevõistlust esimest korda. «Tähtis pole võit ega ka mitte osavõtt,» ütles võistluse korraldaja Juhan-Mart Salumäe enne etteasteid kõnelejatele. «Olulisim on, et te oma huvitavaid mõtteid ja ideid teistega jagate.»

Noortevolikogul on Salumäe ütlemist mööda plaanis võistlust edaspidigi korraldada. Veel ei ole aga selge, mitu korda aastas seda tehakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles