Tänasest algab ametlik suplushooaeg

Priscilla Õmblus
Copy
1. juunist avatakse Eestis ametlik suplushooaeg.
Mullu suvel võis Viljandi rannas näha neljajalgset päästjat Shulit.
1. juunist avatakse Eestis ametlik suplushooaeg. Mullu suvel võis Viljandi rannas näha neljajalgset päästjat Shulit. Foto: Elmo Riig

1. juunist algas Eestis ametlik suplushooaeg, mis kestab augusti lõpuni. Hooaeg saab alguse 56 supluskohas, sealhulgas Viljandi ja Paala järve ääres.

Ametlik hooaeg avatakse randades, mis on hooldatud ja korrastatud, kus on tagatud ujujate ohutus, olemas on info vee kvaliteedi ja valdaja kohta. Veeseiret tehakse ametlikes randades maist augustini. Lisaks vee kvaliteedile jälgitakse, et vees ei oleks jäätmeid, prügi, õli ega sinivetikate põhjustatud õitsenguid.

Suvitushooaeg avatakse Järvamaal ja Tartumaal seitsmes, Harjumaal ja Ida-Virumaal kuues, Hiiumaal ja Pärnumaal viies, Jõgevamaal ja Valgamaal neljas, Läänemaal ja Võrumaal kolmes ning Lääne-Virumaal, Saaremaal ja Viljandimaal kahes suplemispaigas. Kõikidest kohtadest on võetud esimesed proovid ja tulemuste põhjal on vee kvaliteet hea.

Lisaks tehakse veeseiret ka teistes avalikes veekogudes. Kokku jälgitakse olukorda enam kui sajas supluskohas või avalikus veekogus. Harjumaal kontrollitakse vee kvaliteeti 29 veekogus, Tartumaal 19, Järvamaal 11, Ida-Virumaal kümnes, Pärnumaal ja Hiiumaal seitsmes, Jõgevamaal neljas, Valgamaal ja Lääne-Virumaal viies, Viljandimaal ja Võrumaal neljas, Läänemaal ja Saaremaal kolmes ning Raplamaal ühes veekogus. Põlva rannas sellel aastal hooaega ei avata, sest seal alustatakse järve paisu silla ja hüdrotehnilise rajatise ümberehitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles