Linn otsib Leola ja Tallinna tänava kergliiklusteede ehitajat

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Linnavalitsus kuulutas välja riigihanke jalg- ja jalgrattateede ehitamiseks Leola tänava Nurme ja Tallinna tänava vahelisel lõigul.
Linnavalitsus kuulutas välja riigihanke jalg- ja jalgrattateede ehitamiseks Leola tänava Nurme ja Tallinna tänava vahelisel lõigul. Foto: Marko Saarm

Linnavalitsus kuulutas välja riigihanke jalg- ja jalgrattateede ehitamiseks Leola tänava Nurme ja Tallinna tänava vahelisel lõigul ning Tallinna tänava Rohelise ja Tallinna tänav 101 vahelisel lõigul.

Abilinnapea Kalvi Märtini sõnul on tihe liiklus nii Tallinna kui Leola tänaval, kus pole ühtset läbivat võimalust jalgsi või rattaga liikuda. "Tallinna tänav on üks Viljandi põhitänavatest, mis sai hiljuti ka uuendatud. Linnast väljuval suunal paremat kätt on aga jalakäijatel endiselt raske liigelda. Seal puudub kõnnitee ja liiklemiseks on vaid teeperv," sõnas Märtin.

Ka Leola tänaval, kus on kaubanduskeskuste ja ettevõtete tõttu tihe liiklus, ei saa kõnniteel kogu selle pikkuses turvaliselt liigelda. "Leola tänava Nurme ja Tallinna tänava lõigul alustati jalg- ja jalgrattateede ehitamist 2019. aastal, mis tähendab, et osaliselt on seal jalgsi või rattaga liiklemiseks võimalused olemas. Nüüd on plaan neid töid jätkata ja ehitada valmis omavahel ühendatud ja terviklik kergliiklustee linnast väljuval suunal vasakut kätt," ütles abilinnapea ja avaldas lootust, et seal muutub jalakäijatele liikumine oluliselt turvalisemaks.

Jalg- ja jalgrattateede ehitaja plaanitakse leida juunikuu keskel ning tööd valmis saada suve lõpuks.

Leola ja Tallinna tänava kõnniteede ehituse eeldatav hind on 160 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles