Viljandimaale uusi koroonahaigeid ei lisandunud

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Vaktsineerimine
Vaktsineerimine Foto: Marko Saarm

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2902 koroonaviiruse proovi, neist esmaseid positiivseid tulemusi oli 59 ehk kaks protsenti proovide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid proovitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 33 inimesel. 22 uutest Harjumaa haigusjuhtudest olid Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus seitse, Pärnu- ja Tartumaale viis, Võrumaale neli uut nakkusjuhtu. Hiiu-, Jõgeva-, Lääne-Viru- ja Saaremaale lisandus üks uus nakatunu. Järva-, Lääne-, Põlva-, Rapla-, Valga- ja Viljandimaale uusi positiivseid proovitulemusi ei tulnud. Ühel positiivse proovitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 176 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud analüüside koguarvust on 3,9 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 12, haiglaravi vajab 130 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 67 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 93 inimest ehk 71 protsenti.

Ööpäeva jooksul manustati 4427 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 470 706 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 262 619 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 66 protsenti. 70+ vanusegruppi on üle 60 protsenti vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles