Heategevusprojekt toob Viljandi haiglale kõnniroboti

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnnirobot.
Kõnnirobot. Foto: Erakogu

Suure-Jaani valla Vahelaane talu peremehe Ako Lutsu algatatud heategevusprojekt toob Viljandi haiglale kõnniroboti, millest saab tulevikus abi 800 Eesti last.


Pensionär Ako Lutsu algatud projekt «Aitame liikumispuudega lapsi kõndima» hakkab koguma raha, et soetada 4-12-aastastele liikumispuudega lastele kõnnioskuse omandamiseks või taastamiseks vajalik kõrgtehnoloogiline kõnnirobot.

Projekti viib ellu Eesti liikumispuudega inimeste liit, ligi 3,5 miljonit krooni maksev seade tahetakse paigaldada Viljandi haiglasse.

«Perekond Lutsu algatus on ülimalt teretulnud,» ütles liikumispuudega inimeste liidu president Ants Leemets. «Meil on palju võimalusi head teha, kui tahtmist on, ja rahva hulgast tuleb rohkesti häid ettepanekuid.»

Raha roboti ostmiseks on kavas hankida annetustena fondidelt, asutustelt, eraisikutelt ja ettevõtjatelt.

Leemetsa sõnul on täiskasvanutele mõeldud kõnnirobot Eestis olemas, kuid seda ei saa kasutada 4-12-aastased lapsed. Just selles vanuses liikumispuudega lastel on vaja omandada õige kõnnimuster.

Kõnniroboti abi vajab Eestis ligikaudu 800 liikumispuudega last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles