Viljandimaal on valeraha vähemaks jäänud

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Need rahatähed ei ole õiged. Kui näiteks sel 20-eurosel viitab võltsingule ingliskeelne tekst "koopia" ühel küljel, siis teinekord tuleb võltsingu tuvastamiseks raha põhjalikumalt uurida.
Need rahatähed ei ole õiged. Kui näiteks sel 20-eurosel viitab võltsingule ingliskeelne tekst "koopia" ühel küljel, siis teinekord tuleb võltsingu tuvastamiseks raha põhjalikumalt uurida. Foto: Eesti Kohtuekspertiisi Instituut

Eesti Panga andmeil on viimastel aastatel Eestis avastatud keskmiselt pool tuhat võltsitud pangatähte aastas, politsei teatel on neid Viljandimaal vähemaks jäänud.

Viljandi politseijaoskonna juhtivuurija Dan-Kristjan Tops ütles, et käesoleva aasta jooksul ei ole politseile Viljandimaalt ühestki valerahajuhtumist teada antud.

«Võrreldes varasemate aastatega on siin kandis teateid valerahast oluliselt vähemaks jäänud,» lausus ta. «Inimeste teadlikkus ja tähelepanelikkus sularahaga arveldamisel on paranenud ning paljud kaupmehed on endale soetanud korralikud sularaha kontrollimise seadmed ja uuendanud neis kasutatavaid programme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles