Presidendi kultuurirahastu ootab noore kultuuritegelase preemia kandidaate

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Varem on presidendi kultuuripreemia saanud luuletaja Kristiina Ehin.
Varem on presidendi kultuuripreemia saanud luuletaja Kristiina Ehin. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu kuulutab välja presidendi noore kultuuritegelase preemia konkursi, taotlusi oodatakse 18. juunini.

Vabariigi Presidendi kantselei kommunikatsiooniosakonna pressiteate põhjal on 5000 euro suurune preemia mõeldud kuni 35-aastasele Eesti kultuuritegelasele või grupile, kelle loomingulised saavutused on leidnud laialdast tunnustust või aidanud oluliselt kaasa Eesti ja eesti kultuuri tutvustamisele maailmas.

Kandidaate saavad esitada nii tingimustele vastavad inimesed ise kui ka nende õpetajad, kolleegid ja kultuurivaldkonnas tegutsevad organisatsioonid.

Kandideerimiseks tuleb hiljemalt 18. juunil saata e-posti aadressil vpinfo@vpk.ee avaldus kandidaadi eluloo- ja loominguliste saavutuste kirjeldusega ning vähemalt kaks soovitust tunnustatud kultuuritegelastelt või loomeliitudelt. Preemia statuudi leiab siit.

2002. aastal asutatud preemiat rahastab 2018. aastast alates Enn Kunila. Varem on presidendi noore kultuuritegelase preemia pälvinud näiteks heliloojad Pärt Uusberg, dramaturg Eero Epner, luuletaja Kristiina Ehin, džässmuusik Kadri Voorand, raadio- ja filmimees Jaan Tootsen. Eelmisel aastal pälvisid preemia arvutimänguloojad Robert Kurvitz ja Aleksander Rostov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles