Esmaspäeval algab Mustla jäätmejaama ehitus

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Valla teatel alustatakse Mustla jäätmejaama ehitust tuleval esmaspäeval.
Valla teatel alustatakse Mustla jäätmejaama ehitust tuleval esmaspäeval. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Esmaspäeval algavad Mustla aleviku piiril Ülensi külas Viljandi valla esimese jäätmejaama ehitustööd, mis kestavad umbes kuus kuud.   

Viljandi vallavalitsuse avalike suhete spetsialisti Martin Raidi saadetud pressiteates on kirjas, et praegu pole vallas korralikku jäätmejaama, on vaid jäätmeaiad, kuhu inimesed on saanud viia väikeses valikus erinevaid jäätmeid. Rajatav jäätmejaam kerkib Ülensi külla krundile, millele vald on koostanud detailplaneeringu ning loodetavasti katab see Mustlas ja lähipiirkonnas jäätmete äraandmise vajaduse.

Viljandi abivallavanema Rein Antoni sõnul on Mustla jäätmejaama oodatud aastaid. "Esiteks karmistuvad üha enam jäätmekäitluse nõuded ja teiseks asub Mustla koos oma tagamaaga liiga kaugel Viljandi jäätmejaamast selleks, et inimestel oleks mugav jäätmeid ära anda," ütles Anton.

Loodavasse Mustla jäätmejaama saab edaspidi hakata viima paberit ja kartongi, plasti, metalli, klaasi, biolagunevaid ja bioloogiliselt mittelagunevaid aia- ja haljastusjäätmeid, puitu, tekstiili ja rõivaid, suurjäätmeid, probleemtoodete jäätmeid, patareisid ja akusid, vanu rehve, asbesti sisaldavaid ehitusmaterjale, ehitus- ja lammutusprahti, muid ohtlikke jäätmeid ning eri liiki pakendeid.

Vald ehitab jäätmejaama valmis, kuid haldamiseks korraldab konkursi, et leida jäätmejaamale pädevuse ja kogemusega operaator, kes hakkab korraldama jaama tegevust ja jäätmete vastuvõtmist.

"Nüüdisaegne jäätmekäitlus tähendab jäätmete liigiti kogumist ehk siis järjest suurema hulga jäätmete taaskasutamist ja ümbertöötlemist ning vähema hulga jäätmete ladustamist prügilatesse," tõdes abivallavanem.

Aprillis lõppenud Mustla jäätmejaama rajamise ehitushanke võitis aktsiaselts Tariston, kes ehitab kinnistule asfaltplatsi, estakaadi, autokaalu, kontorihoone ja taaskasutatavate jäätmete hoidmiseks vajaliku varjualuse.

Jäätmejaama ehitus maksab 462 550 eurot, millest 200 000 eurot tuleb keskkonna investeeringute keskuselt, kes panustab projekti eesmärgiga edendada jäätmete liigiti kogumist ja taaskasutamist. 

Ehitustööd kestavad umbes kuus kuud ning Mustla jäätmejaam peaks valmis saama novembriks.

Mustla turuplatsil asuv kogumispunkt, kus inimesed on seni saanud üle anda ohtlikke jäätmeid ja elektroonikat, viiakse samuti uude jäätmejaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles