Esimesed kilod teetigusid on konteinerites

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Surmatud Lusitaania teetigude jaoks on linna paigutatud spetsiaalsed konteinerid. Üks neist asub Ranna puiestee ja Pika tänava ristumiskohas, mille lähedal neid kahjureid ka hulgaliselt leidub.
Surmatud Lusitaania teetigude jaoks on linna paigutatud spetsiaalsed konteinerid. Üks neist asub Ranna puiestee ja Pika tänava ristumiskohas, mille lähedal neid kahjureid ka hulgaliselt leidub. Foto: Marko Saarm

Linnavalitsuse 15 töötajat käisid möödunud reedel Viljandis Lusitaania teetigusid korjamas ning tegid vihmas tunni ajaga selle võõrliigi piirkonnast tõrjumiseks ära tubli töö.

«Me küll ei läinud linnavalitsusse kaaluma, aga oma viis või kuus kilogrammi tuli küll. Võtsime ette suhteliselt laia piirkonna ja hakkasime kõik eri otstesse minema,» rääkis keskkonnaspetsialist Villem Kutti ja tähendas, et kui korjamine tundubki kellelegi esiti ebameeldiv, siis see tunne on suuremalt jaolt peas kinni. «Kummikindad kätte ja on ka erinevaid vahendeid, näiteks näpitsad, millega korjata, kui kätega ei taha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles