Arenduskeskus alustab korteriühistute nõustamisega

Margus Haav
, reporter
Copy
Männimäe kortermajad
 
 
Männimäe kortermajad    Foto: Marko Saarm

Mai lõpust on korteriühistutel võimalik küsida Viljandimaa arenduskeskusest tasuta nõu KredExi toetuste, laenude ja käenduste kohta. Konsultatsiooni käigus saab teavet ühistule sobivate teenuste, tingimuste, vajalike dokumentide ja ajakava kohta, samuti aitab arenduskeskuse konsultant vajadusel taotlusi täita ja esitada. 

"Viimastel aastatel on ühistute vajadused ja ka võimalused korterelamute renoveerimiseks oluliselt kasvanud. Viljandimaal on viiel aastal toetust saanud paarkümmend korterelamut, kuid huvi nii seniste kui uute teenuste kasutamiseks on kordades suurem," rääkis KredExi eluaseme- ja energiatõhususe osakonna juhi Triin Reinsalu pressiteate vahendusel. 

Viljandimaa arenduskeskuse juhatuse liikme Elmo Puideti sõnul kinnitab ka klientide tagasiside ja senine kogemus, et vajadus nõu ja abi järele on olemas. 

"Oleme koostöös KredExiga hinnanud, et kokku vajab Viljandimaal lähikümnenditel kordategemist veel pea tuhat hoonet, seega vajadus lisateabe, materjalide ja taotlemise nõustamise järele on kasvav," rääkis Puidet.  

KredEx pakub korteriühistutele mitmesuguseid teenuseid, näiteks renoveerimislaenu, käendust ja rekonstrueerimistoetust. Arenduskeskusest saab küsida konsultatsiooni nii teenuste tingimuste ja sobivuse kohta, taotluste nõuete, ajakava ja vajalike tähtaegade kohta. Vajadusel pakuvad konsultandid abi ka taotluse täitmisel ja esitamisel ning vajalike dokumentide kokkupanekul.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles