Turul on praegu menukaup tomatiistikud, Eesti maasikaid tuleb aga veel oodata

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Laupäeva keskpäeva paiku Viljandi turul ringi kõndides võis tõdeda, et kevad on täies hoos: jätkuvalt on kuum kaup istikud, lilled ja muidugi maasikad, olgugi et veel väljamaised. Valikusse on lisandunud juba ka kodumaised kurgid ning tavapärase tomati-, kurgi- ja paprikataime kõrvale on valikusse tekkinud eksootilisemaid, näiteks füüsaleid ja lõhnavaid lillherneid.

Üle viiekümne aasta taimede ja taimekasvatusega tegelenud, ent nüüd pensionile jäänud Piret Loit müüb siiski peamiselt tomati-, kurgi- ja paprikaistikuid. "Valikus on ka tilli ja salatitaimi," tutvustas müüja oma kaupa ning lisas, et kuigi maitsetaimed, ka eksootilisemad, pakuvad inimestele üha enam huvi, siis tema jääb ikkagi oma liistude juurde. Inimestel on ikkagi kõige suurem huvi just klassikute vastu: suurim hitt on vaieldamatult tomatitaimed, seejärel kurgi- ja paprikataimed.

Loidi sõnutsi ei ole istikute ja taimede aeg veel kindlasti läbi, sest ilmad on olnud küllaltki jahedad, lausa külmad. "Niipea, kui soojemaks läks, hakati kohe ka taimede järele huvi tundma," märkis Loit ja lisas, et vaiksevõitu Viljandi turul läks elu alles umbes nädal aega tagasi tõeliselt käima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles