Tänavaküsitlus ⟩ Mida arvate valitsuse kärpeplaanidest?

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Sakala tänavaküsitlus uuris mida inimesed valitsuse kärpeplaanide kohta arvavad.
Sakala tänavaküsitlus uuris mida inimesed valitsuse kärpeplaanide kohta arvavad. Foto: Sakala

Eesti riigi rahaline seis pole valitsuse sõnul kiita ning ministeeriumid ja riigiasutused otsivad kohti, kust annaks kärpida. Esialgne eesmärk on aastaga kokku hoida umbes 60 miljonit eurot, tegelikult oleks aastatega aga vaja kate leida enam kui kolmele miljardile eurole. Sakala uuris Viljandi elanikelt ja külalistelt, mis mõtteid see kõik neis tekitab.

Alvin Tamm,

pensionär

Arvan niimoodi, et ega valitsus ilma vajaduseta neid plaane ole ette võtnud. Nende suunitlus pole ehk päris õige, on teisi kohti ka, kust kärpida. Orkestrid orkestriteks, nendele juba lahendusi pakutakse, aga huviharidus ja -keskused valmistavad muret. Lapsi on ju vaja ikkagi arendada, et neist saaksid targemad inimesed kui me ise oleme.

Mis aga puutub maksude tõstmisesse, siis eks kõik olene sellest, kui palju tõstetakse. Peab ütlema, et ega Eestis elu väga kehv ole – kelmid, näete, võtavad kümnete tuhandete kaupa inimestelt raha ära. Pigem siis see juba Eesti hüvanguks anda, eks? Kui makse mõistuse piires tõstetakse, siis kaaluks seegi variant kaalumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles