Viljandi haigla pakutavatele AstraZeneca ja Jansseni vaktsiinidele tormi ei joostud

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Vabu vaktsineerimisaegu leidus Viljandi haiglas veel kuus tundi pärast aegade avamist.
Vabu vaktsineerimisaegu leidus Viljandi haiglas veel kuus tundi pärast aegade avamist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval kell 9 avati digiregistratuuris digilugu.ee üle 25 000 uue vaba aja COVID-19 vastu vaktsineerimiseks.

Viljandi haigla kogukonnateenuste juhi Triinu Rõigase sõnutsi avas Viljandi haigla 25 aega AstraZeneca vaktsiini soovivatele inimestele ja 100 aega uue Jansseni vaktsiini soovijatele. "Hetkel on veel vaba 20 aega AstraZenecale ja 30 aega Janssenile," sõnas Rõigas laupäeval kell kolm, kuus tundi pärast vaktsineerimisaegade avanemist. "Pfizeri vaktsiini soovijatele avasime ajad juba esmaspäeval 16. juunini ja need täitusid paari tunniga."

Triinu Rõigase kinnitusel on haigla prioriteet praegu Pfizeri vaktsiini jaoks lisaaegu juurde saada.

Ülekoormusega hädas olnud Viljandi haigla digisüsteemid on Rõigase sõnutsi probleemideta vastu pidanud, haigla enda telefoniregistratuur nädalavahetusel aga ei töötagi. "Nädalavahetusel saab registreeruda läbi digiregistratuuri või riiklikul registreerimisnumbril," ütles ta.

Jansseni vaktsiiniga registreerimist pakuti laupäeval, 22. mail Viljandi haiglas esimest korda ning aega saab kirja panna 7. juunil aset leidvale süstimisele.

Jannseni COVID-19 vaktsiini kasutatakse 18-aastastel ja vanematel täiskasvanutel, enamikust teistest vaktsiinidest erineb see selle poolest, et kaitse saamiseks piisab ainult ühest doosist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles