Piirangute leevenemine tõi kaasa kokkade nappuse

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Pärimusmuusika aida kohvik on üks neist vähestest Viljandi toidukohtadest, mis koroonakriisile alla vandus ja kuhu niipea einestama ei pääse. Nüüd püütakse sinna leida rentnikku.
Pärimusmuusika aida kohvik on üks neist vähestest Viljandi toidukohtadest, mis koroonakriisile alla vandus ja kuhu niipea einestama ei pääse. Nüüd püütakse sinna leida rentnikku. Foto: Matis Velt

Et esmaspäevast tohivad toidukohad einestajaid taas tuppa lasta ning võib oodata klientide hulga kasvu, on suurenenud nõudmine kokkade järele. Töötukassa andmetel on tööpakkumisi tervikuna praegu tavalisest tublisti enam.

Töötukassa tööandjate konsultandi Maarit Niinepuu sõnul on töökohapakkumiste praegune kasv võrreldav igakevadise seisuga. Mullu nihkus selline tööpakkumiste kasv teenindus- ja toitlustussektoris kriisi tõttu lihtsalt veidi edasi.

«Nüüd on näha küll, et avanemine tuleb. Vahepeal neid tööpakkumisi peaaegu ei olnudki,» rääkis Niinepuu. Kasvu oli tema sõnutsi märgata siis, kui tulid uudised piirangute leevendamisest. «Näiteks kokkade pakkumisi hakkas rohkem tulema,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles