Kuidas teater uuesti publikule ärkab

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Kui keegi arvab, et Ugalas on kaks kuud puhatud, siis ta eksib: seal on ette valmistatud kahte uuslavastust. Foto on tehtud lavastuse "Võrku püütud" neljapäevasest taastusproovist.
Kui keegi arvab, et Ugalas on kaks kuud puhatud, siis ta eksib: seal on ette valmistatud kahte uuslavastust. Foto on tehtud lavastuse "Võrku püütud" neljapäevasest taastusproovist. Foto: Silver Kaljula (Ugala)

Esmaspäeval, pärast kahte kuud ja 21 päeva avab Ugala teater taas oma uksed kahe esietendusega. Vahepeal on teater toimetanud hoopis teises rütmis. Käisin Tanel Jonase lavastuse «Võrku püütud» taastusproovis, et saada aimu, mida on suletud uste taga tehtud ning mis tunded on tegijaid vallanud.

Paar nädalat tagasi, kui mul Sakala emadepäeva loo tarvis Ugala kostüümilattu ja grimmituppa asja oli, tundus teater üsna tühjana. Osa inimesi töötas kodukontoris. Käisid küll proovid ja sotsiaalmeedias kanti üle näitlejate veebivestlusõhtuid, kuid kellelgi polnud aimu, kas ja millal saab uksed lahti teha. Nagu näitleja Jaana Kena ütles, sarnanes olukord kangesti sellega, kui küpsetatakse saia, mida keegi ei söö.

Nüüd on aga selge: uksed avatakse 24. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles