Hea tegu Herol Riiberg andis oma mängusärgi oksjonil teenitud raha loomade varjupaigale

Üllar Priks
, reporter
Copy
Herol Riiberg viis lisaks oksjonirahale varjupaika 50 purki kassi- ja 36 purki koeratoitu.
Herol Riiberg viis lisaks oksjonirahale varjupaika 50 purki kassi- ja 36 purki koeratoitu. Foto: Marek Tiits

Reede pärastlõunal tõstis Viljandi Tuleviku jalgpalliklubi esindusmeeskonna mängija Herol Riiberg Viljandi servas loomade varjupaiga hoone ees autolt maha mitukümmend purki kassi- ja koeratoitu ning ulatas seejärel varjupaiga juhatajale Siiri Mänglile 352 eurot. Just sellise summa eest oli nädala algul Tulevik TV jutusaate ajal heategevuslikul oksjonil Heroli autogrammiga mängusärgi ostnud klubi kauaagne fänn Heiki Uustalu.

"Ei oodanud sellist summat," tunnistas Herol Riiberg. "Jutusaadet juhtiv Marek Tiits uskus, et saame sadakond eurot kokku. Ise lootsin, et saame mõned purgid toitu osta. Aga siis Marek muudkui teadustas saate ajal, kuidas pakkumised hakkasid kerkima, ja lõpuks kogunes üle kolmesaja euro … See oli tore ja südantsoojendav üllatus, aitäh kõigile, kes osalesid!"

Oksjoni võidusummale lisaks annetas klubi varjupaigale 50 purki kassi- ja 36 purki koeratoitu.

Varjupaiga juhataja Siiri Mängli kõneles jalgpallurilt kingituste vastuvõtmise ja tänusõnade lausumise järel, et Viljandi loomade varjupaigas on praegu ligi 80 kassi ja 12 koera. "Kahjuks pean ütlema, et ehkki see arv tundub tavalisele inimesele juba praegu suur, teame oma aastatepikkusest kogemusest, et hooaeg, mil asukate arv meie majas hoogsalt paisuma hakkab, alles saabub," lausus ta. "Tipphetkel on meie juures kasse üle 150 ning koerigi mitukümmend."

Mängli sõnul toimetab Varjupaikade mittetulundusühingu all tegutsev Viljandi varjupaik nagu teised ühingusse kuuluvad viis varjupaika suuresti annetuste toel, ent abi tuleb ka omavalitsustelt. "Tavapärasel ajal on meil vabatahtlikke, kes käivad meid aitamas, ent praegusel koroonaajal oleme neil palunud natuke pausi pidada. Loodame neid aga peagi taas kohata."

Kõigil soovijail on võimalik Viljandi loomade varjupaiga toeks oma panus anda, samuti pakkuda varjupaiga asukatele uut ja armastavat kodu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles