«Kuldkalale» on oodata 10 000 inimest

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kuldkala» on igal aastal toonud Pühajärvele suure ja kirju rahvahulga. Veebruaris peaks samasugust pilti näha olema Viljandi järvel.
«Kuldkala» on igal aastal toonud Pühajärvele suure ja kirju rahvahulga. Veebruaris peaks samasugust pilti näha olema Viljandi järvel. Foto: Andres Ehrenpreis / Postimees

Baltimaade suurim kalapüügivõistlus «Kuldkala», mis on tänavu esimest korda Viljandi järvel, toob korraldajate prognooside kohaselt kokku vähemalt 10 000 kalastajat ja pealtvaatajat.

18. veebruaril peetava võistluse üks eestvedajaid Vladislav Koržets ütles, et üritus on aasta-aastalt kasvanud, mis oli ühtlasi ka põhjus, miks see Pühajärvelt Viljandisse koliti.

«Viljandi järve rand, asukoht linnas ja järve ümbritsev infrastruktuur võimaldavad üritust laiendada ning pakkuda suuremat ja sisukamat programmi,» ütles Koržets.

Tema sõnul ei ole tegemist pelgalt talvise ühiskalastamisega. «Kalastusvõistluse ja kontsertkava kõrval toimuvad järveäärsel alal ka käsitöölaat, Kalasupi-gala, Eesti suurim vabaõhubingo ning esimest korda Eestis ka kalakola-kirbuturg.»

«Kuldkala 2012» põhivõistlusel on püüdjate ülesandeks tabada järvest mägistatud kala. Selleks on eelnevalt järve lastud 130 märgistatud ahvenat. Igale nummerdatud märgisele vastab teatav auhind: suurimateks auhindadeks on 3000, 1000 ja 500 eurot. Meeskondlikus arvestuses on peaauhind ühenädalane kalastusreis Norrasse.

«Kuldkala» võistlust peetakse 14. korda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles