Linnavalitsuse ametnikud lähevad teetigusid korjama

Alice Lokk
, reporter
Copy
Lusitaania teetigudest lahtisaamiseks tuleb need ära korjata korraga.
Lusitaania teetigudest lahtisaamiseks tuleb need ära korjata korraga. Foto: Elmo Riig

Kolmapäeval pandi Viljandis paika 140-liitrised konteinerid, kuhu võib viia surmatud Lusitaania teetigusid. Reedel asuvad teetigusid Viljandi tänavatelt korjama linnavalitsuse ametnikud.

Keskkonnaspetsialist Villem Kutti sõnul on võitlus Lusitaania ehk Hispaania teetigudega tulemuslik vaid siis, kui seda tehakse terves piirkonnas korraga ja inimesed, kes teetigusid märkavad, neid hävitada aitavad.

"Teeme linnavalitsuses teetigude korjamise algatuse eelkõige selleks, et ise järele proovida, kuidas selle võõrliigi isenditest lahti saada ja Viljandi keskkonnale pai teha," ütles Kutti. "Aga ka selleks, et näidata linnakodanikele eeskuju."

Ametnike teetigude korjamise aktsioon saab alguse reedel kell 14 raekoja eest. Sealt minnakse üheskoos edasi Kassisaba ja Trepimäe poole. Nälkjaid korjatakse umbes tund aega.

Linnavalitsus kutsub kõiki linnaelanikke usinasti Lusitaania teetigusid korjama ja kasutama nälkjate äraviskamiseks mõeldud konteinereid.

Lusitaania teeteo isendid tuleb korjata kummikinnaste või tangidega anumasse ja kallata peale kuum vesi. Seejärel panna surmatud nälkjad kilekotti või plastpudelisse, sulgeda see ning viia tigude kogumise konteinerisse, kust need hävitamisele viiakse. Tigusid ei tohi konteinerisse panna klaasnõus.

Teetigude korjamise konteinerid on Musta tee ja Looga tänava ristmikul, Põltsamaa tee ja Kreegi tänava ristmikul, Ranna puiestee ja Pika tänava ristmikul ning Ranna puiestee ja Liiva tänava ristmikul.

Surmatud Hispaania teeteod võib panna sellisesse konteinerisse.
Surmatud Hispaania teeteod võib panna sellisesse konteinerisse. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles