"Koolitants" tuleb tänavu ekraanidel ja lavadel üle Eesti

Alice Lokk
, reporter
Copy
2021. aasta "Koolitants" on virtuaalne.
2021. aasta "Koolitants" on virtuaalne. Foto: Margus Ansu

Laste ja noorte tantsuloomingu festival "Koolitants" alustab hooaega eeloleval laupäeval tantsunoortele ja -õpetajatele mõeldud veebinaride sarjaga, mis kestab juuni lõpuni. Seejärel saavad virtuaalselt alguse maakondlikud tantsupäevad, millel esinevad tantsukoolid kogu Eestist.

Eesti tantsuagentuuri saadetud pressiteates tsiteeritakse uuendatud "Koolitantsu" peakorraldajat Raido Bergsteini, kelle sõnul on viimane aasta näidanud, et harjumuspäraseid asju enam tavaliselt teha ei saa. Ta lisab, et sellest hoolimata on "Koolitants" endiselt just see tantsulava, kuhu noored tantsijad oma loovuse ja liikumise piire avardama on oodatud. "Virtuaalsed tantsupäevad on traditsiooniliselt koostatud maakondade kaupa ning neist leiab ka tantsuvaldkonna tunnustatud tegutsejate tagasiside ja kokkuvõtted. Virtuaalsetel tantsupäevadel kuulutab eripreemiad välja Eesti noorte tantsu ühingu noortest tantsijatest koosnev žürii ning festivali kunstilised juhid Linnar Looris ja Kadi Aare valivad välja tantsud augustis ja septembris Pärnus, Tallinnas, Viljandis ja Põlvas toimuvale kontserttuurile," kõneles Bergstein.

Sel aastal on "Koolitantsule" oodata lisategevusi. Näiteks on festivali põhiprogrammi, mille moodustavad virtuaalsed tantsupäevad ja kontserttuur, oma tantsudega oodatud tantsuõpetajad. Koostöös Viljandi tantsunädalaga peetakse 5. septembril Viljandi kultuuriakadeemias noorte tantsulavastuste off-programm ning sügisel tuleb esimest korda noorte tantsufilmide festival. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles