Õpetajate leidmist pärsivad elukoht ja palganumber (2)

Alice Lokk
, reporter
Copy
Just praegu otsivad koolid uueks õppeaastaks õpetajaid. Koolijuhid loodavad tööjõu leida juba praegu, mitte jätkata otsinguid vahetult enne õppeaastat.
Just praegu otsivad koolid uueks õppeaastaks õpetajaid. Koolijuhid loodavad tööjõu leida juba praegu, mitte jätkata otsinguid vahetult enne õppeaastat. Foto: Elmo Riig/montaaž

Igas Viljandimaa omavalitsuses leidub mitu kooli, kes otsivad eri ainete õpetajaid. Et maale on mitmel põhjusel keeruline pedagooge leida, võivad otsingud jätkuda veel enne uue kooliaasta algustki.

Osa konkursse on välja kuulutatud seetõttu, et eelmisel õppeaastal olid ametis erihariduseta õpetajad, kelle võis tööle võtta vaid aastase lepinguga. Kui õppeaasta lõpeb, peab kool korraldama uue konkursi. Koolijuhtide sõnul tingib tööjõu puuduse ka staažikate õpetajate pensionile siirdumine.

Abja gümnaasium otsib praegu õppealajuhatajat, kahte matemaatikaõpetajat ning kokkuleppelise koormusega koolipsühholoogi ja eesti keele õpetajat. Osalise koormusega poiste ja tüdrukute kehalise kasvatuse ning saksa keele õpetaja kohal töötasid inimesed aastase lepinguga ning välja tuli kuulutada uus konkurss. Direktor Ardo Agasild ütles, et sellest aastast lähevad kolm töötajat vanaduspensionile. Tema sõnul pole lahkumine seotud distantsõppe raskustega. «Nad on lihtsalt teinud sellise otsuse ja ma arvan, et soovivad pühenduda rohkem lastele ja lastelastele.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles