Vangla ja prokuratuur tapja enne tähtaega vabastamist ei toeta

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Andrei Karanets taotleb teist korda enne tähtaega vanglast vabastamist ja kohus annab oma otsusest teada 24. mail. 
Andrei Karanets taotleb teist korda enne tähtaega vanglast vabastamist ja kohus annab oma otsusest teada 24. mail. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval kuulas kohus ära Tartu vangla ja prokuratuuri seisukoha 2011. aastal koos kaaslasega Viljandi taksojuhi tapnud Andrei Karanetsi enne tähtaega tingimisi vabastamise asjas. Ei vangla ega prokuratuur toeta Karanetsi vabastamist.

Tartu ringkonnakohtu pressiesindaja teatel kuulas kohus vangla ja prokuratuuri seisukoha ära ning teatab oma otsusest 24. mail. "Kohtule esitatud seisukohtades vangla ega prokuratuur Andrei Karanetsi vangistusest tingimisi enne tähtaega vabastamist ei toeta," lisas ta.

2011. aasta aprillis koos Viktor Kabanoviga Viljandi taksojuhi tapnud Andrei Karanets küsis tingimisi enne tähtaega vabastamist ka 2018. aastal ning siis jättis Tartu maakohus selle taotluse rahuldamata. Toona oli Karanetsil karistusest pool ära kantud ning seaduse järgi tekkinud alus küsida enne tähtaega vabastamist ja elektroonilise valve kohaldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles