Kuidas lennukad ideed tuntud ettevõtja ja hobilendurid omavahel tülli viisid (15)

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Ettevõtja Arno Kütt (vasakul) ja Viljandi lennuklubi esindaja Mart Kalam (paremal) on läinud raksu, sest nad näevad Päril tegutseva lennuvälja tulevikku täiesti erinevalt.
Ettevõtja Arno Kütt (vasakul) ja Viljandi lennuklubi esindaja Mart Kalam (paremal) on läinud raksu, sest nad näevad Päril tegutseva lennuvälja tulevikku täiesti erinevalt. Foto: Marko Saarm

Viljandi lähedal Päril paikneva lennuvälja pärast on tekkinud konflikt kohaliku ettevõtja Arno Küti ja lennuklubi vahel, kellest esimene näeb oma sõnul vajadust lennuvälja arendada ning teine peab sellist plaani majanduslikult ebamõistlikuks. Erimeelsused on nii suured, et Kütti ei võetud lennuklubi liikmeks isegi 20 000 suuruse annetuse pakkumise peale.

Viljandi lennuväli on paik, kuhu tõenäoliselt paljud viljandimaalased sattunud ei ole. Päri külas asuv 16,1 hektari suurune maa-ala on läbi ajaloo näinud erinevaid omanikke ja tegevusi: kunagi kasutasid seda sõjaväelased ja tsiviilpiloodid ning hiljem oli see Eesti riigi oma. Viimased paarkümmend aastat on selle omanik olnud mittetulundusühingust lennuklubi, kes selle riigilt ostis.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles