Eesti nelik tõmbas end võiduka sõiduga olümpiale

Priscilla Õmblus
Copy
Eesti neljapaadi meeskond (vasakult) Jüri-Mikk Udam, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo Luzernis autasustamisel
Eesti neljapaadi meeskond (vasakult) Jüri-Mikk Udam, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo Luzernis autasustamisel Foto: Rein Kilk (Eesti sõudeliit)

Läinud nädalavahetusel tagas Eesti paarisaerulise neljapaadi meeskond, kuhu kuulub ka Viljandi sõudeklubi liige Kaspar Taimsoo, Šveitsis Luzernis kvalifikatsiooniregati kuldmedaliga pääsu Jaapanis Tōkyōs asetleidvatele olümpiamängudele.

Laupäevases eelsõidus võtsid Jüri-Mikk Udam (Tallinna SK), Allar Raja (SK Kalev), Tõnu Endrekson (Pärnu SK) ja Kaspar Taimsoo võidu. Pühapäevases finaalis rivistusid Eesti neliku kõrval üles Prantsusmaa, Venemaa, Rumeenia, Tšehhi ja Leedu esindus.

Stardist väljus võimsalt Venemaa: 500 meetri järel juhtis ta Eesti ja Leedu ees juba ligemale kahe sekundiga. Venelaste dikteerimisel jätkus sõit enam kui 1500 meetrit, ent siis alustasid eestlased marulist lõpuspurti. See tõi ka edu ja lõpus õnnestus rivaale ülinapilt edestada: Eesti sai kirja aja 5.50,94, Venemaa 5.50,99. Mõlemad said nüüd õiguse osaleda olümpiamängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles