Lavastajad: lähisuhtevägivald ei ole ühe pere isiklik asi

Alice Lokk
, reporter
Copy
Praegu on Ugala saalid veel tühjad, kuid õige pea esietendub seal Laura Kalle (vasakul) ja Liis Aedmaa lavastus «Kui sa tuled, too mul lilli».
Praegu on Ugala saalid veel tühjad, kuid õige pea esietendub seal Laura Kalle (vasakul) ja Liis Aedmaa lavastus «Kui sa tuled, too mul lilli». Foto: Elmo Riig

Ugala teater avab pärast paarikuust pausi uksed tõsiste ja eluliste teemadega: 24. mail esietendub Laura Kalle ja Liis Aedmaa lavastus «Kui sa tuled, too mul lilli», mis räägib ühe perekonna loo kaudu lähisuhtevägivallast.

Lavastajate sõnul on vägivallajuhtumitest teadaandmine küll sagenenud, kuid vägivalla vastu peab võitlema kogu ühiskond üheskoos.

Laura Kalle ja Liis Aedmaa, kust tuli soov luua lavastus lähisuhtevägivallast?

Liis Aedmaa: Kui Tanel Jonas tuli Ugalasse loominguliseks juhiks, käis ta välja mõtte, et sellisest teemast peaks Eesti teatris rääkima. Meie Lauraga kohe haakusime sellega. Teater on ikkagi kunstiliik või eneseväljendusvaldkond, mille puhul annab rääkida rasketest teemadest natuke kujundlikumas keeles, kui saab endale lubada näiteks ajakirjandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles