"KUULSUSE NARRID" ⟩ Järgmisel nädalal on Viljandis filmivõtted, tegijad otsivad rannatoole

Margus Haav
, reporter
Copy
Tallinnas algasid «Kuulsuse narride» võtted. Saalomon Vesipruuli kehastab Karl Robert Saaremäe.
Tallinnas algasid «Kuulsuse narride» võtted. Saalomon Vesipruuli kehastab Karl Robert Saaremäe. Foto: Robert Lang

Eduard Bornhöhe menukast jutustusest "Kuulsuse narrid" vändatava filmi võtted on teisipäevast neljapäevani Viljandis ja filmimeeskonnal on tarvis võtete tarbeks ajastutruusid  rannatoole. Vastu pakutakse au ja kuulsust ning toolid lubatakse tervelt tagasi tuua. 

Eduard Bornhöhe jutustusel põhinev mängufilm viib vaataja üle-eelmise sajandi lõppu, kui Eestimaa oli veel tsaaririigi osa. Filmi režissööri Ain Mäeotsa sõnul saab menukat kirjandusteost kuulsusejanust ja eneseteostusest näha täiesti uues kuues. Stsenarist Ott Kilusk on kirjutanud Eduard Bornhöhe teistest lugudest juurde keskseid tegelasi. 

"Film on saanud inspiratsiooni Bornhöhe teosest, kuid selle najal on üles ehitatud sisukas komöödia, kuhu on loodud uued karakterid ja lugu. See lugu räägib ambitsioonidest, armastusest ja inimlikust rumalusest," rääkis Mäeots.

Peategelasi Saalomon Vesipruuli ja Jaan Tatikat kehastavad Karl Robert Saaremäe ja Veiko Porkanen, kellele lisaks jõuavad ekraanidele mitmed tuntud Eesti näitlejad. "Kuulsuse narrid" on esimene osa Eduard Bornhöhe 1892. aastal ilmunud satiirilisest jutustusest "Tallinna narrid ja narrikesed". Samanimelise filmi võtted algasid äsja Tallinnas ning teiseks võttekohaks on Viljandi.  Vaatajateni jõuab humoorikas kodumaine komöödia tuleva aasta alguses.  

Kui kellelgi on filmimeeskonnale ajaloolisi rannatoole võimalik laenata, siis palutakse ühendust võtta filmi produtsendi Tanel Tatteriga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles