Vaktsineerimisele registreerimine avaneb esmaspäeva õhtul kõigile täisealistele

Margus Haav
, reporter
Copy
Esmaspäeval avatakse vaktsineerimisvõimalus pärast tööpäeva lõppu seetõttu, et sel päeval kinnitavad tootjad vaktsiinide tarnegraafiku.
Esmaspäeval avatakse vaktsineerimisvõimalus pärast tööpäeva lõppu seetõttu, et sel päeval kinnitavad tootjad vaktsiinide tarnegraafiku. Foto: Marianne Loorents

Esmaspäeval, 17. mail avatakse vaktsineerimine COVID-19 vastu kõigile täisealistele. Vaktsineerimist jätkab ka Viljandi haigla. Esmaspäeval kell 19 avaneb digiregistratuuris broneerimisvõimalus kõigile, kel vanust vähemalt 16 eluaastat. 

COVID-19 vaktsineerimise töörühma juhi Marek Seeri sõnul otsustas töörühm alustada 30-aastastele vaktsineerimisvõimaluse pakkumist varem selleks, et hajutada koormust digiregistratuurile ja sellega seotud haiglate IT-süsteemidele.  

Vähemalt 30-aastased inimesed said vaktsineerimiseks digiregistratuuris aega broneerima hakata laupäevast. Vaktsineerimise ajad Viljandis olid laupäeva lõunaks kõik hõivatud. 

Esmaspäeval avatakse vaktsineerimisvõimalus pärast tööpäeva lõppu seetõttu, et sel päeval kinnitavad tootjad vaktsiinide tarnegraafiku. 

"Soovime koormust digiregistratuurile vähendada päevasel ajal, mil seda rakendust kasutavad paljud inimesed ka muudel eesmärkidel peale vaktsineerimiseks aja broneerimise," selgitas vaktsineerimise korraldamise töörühma juht Marek Seer pressiteate vahendusel. Tema sõnul on esmaspäeva õhtul ja teisipäeval digiregistratuuris kindlasti taas oodata järjekordi, sest inimeste huvi vaktsineerimise vastu on suur.

Et koormust digiregistratuurile vähendada, paluvad vaktsineerimise korraldajad arvestada, et neil inimestel, kes on juba esimese doosiga vaktsineeritud, ei tule enam uut aega broneerida. Neile on teise kaitsesüsti tegemise aeg antud esimese doosi vaktsineerija juures. Ka neil, kes on koroonaviirust juba põdenud, pole põhjust kiirustada – soovituslik on vaktsineerida ühe doosiga mitte varem kui kuus kuud pärast tervenemist. Uued vaktsiinitarned saabuvad Eestisse iga nädal ning mai ja juuni jooksul saavad kõik soovijad esimese doosi COVID-19 vaktsiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles