JALGPALL ⟩ Marek Tiitsi raport. Dramaatiline kaotus Kuressaarele

Marek Tiits
, Viljandi JK Tuleviku kogukonnajuht
Copy
Premium-liiga 13. vooru mängus kaotas Viljandi Tuleviku esindusmeeskond 1:2 FC Kuressaarele.
Premium-liiga 13. vooru mängus kaotas Viljandi Tuleviku esindusmeeskond 1:2 FC Kuressaarele. Foto: Elmo Riig

Premium-liiga 13. vooru mängus, mis peeti laupäeval Viljandi linnastaadionil, sai Viljandi Tuleviku esindusmeeskond ääretult mõru kaotuse FC Kuresssaarelt.

Avapoolajal mänguliselt domineerinud Tulevik ei suutnud väljamängitud ohtlikke võimalusi väravaks vormistada, ent ka kaitses tuli kõvasti rassida, sest saarlaste äärmuseni sirgjooneline, igasugusest söödumängust hoiduv ning üksnes pikkadele pallidele tuginev mängustiil hoidis kaitseliini pideva pinge all.

Kaimar Saag viis Tulevik 58. minutil hästi välja mängitud rünnaku tagajärjel juhtima. Juba kümme minutit hiljem lõi Ridwan Babatunde oma karistusala joonel aga pallist mööda ja tabas jalaga selga Silver Alex Kelderit. Põgusa arupidamise järel joonekohtunikuga näitas väljakukohtunik Karl Koppel Babatundele otse punast kaarti ning Tulevik jäi vähemusse. Teenitud karistuslöögi realiseeris Märten Pajunurm 1:1 väravaks.

Kaheksa minutit hiljem eksis katastroofiliselt Arcenciel Mintongo, kes söötis oma trahviala ees palli otse Kuressaare poolkaitsja Rauno Tutki jalale. Too lükkas söödu Kelderile, kes keerutas end rahulikult Marten Ritsonist mööda ja viis saarlased täpse lähilöögiga 2:1 ette.

Kaks minutit hiljem saadeti Kelder väljakult minema, sest ta oli jõhkralt maha ramminud Tuleviku kapteni Gerdo Juhkami. Juhkam mängu jätkata ei saanud ning lebas suurtes valudes väljaku ääres veel pikalt, enne kui end püsti suutis ajada. Järgmisest kohtumisest jääb alles sel nädalal pikalt vigastuspausilt naasnud Juhkam tõenäoliselt eemale.

Kohtumise viimane veerandtund kuulus peaaegu täielikult Tulevikule, kes ründas maruliselt ja otsis viigiväravat. Teravalt pääsesid löögile Carson Dormond ja Martin Allik, ent saarlaste puurilukk Kristen Lapa tegi suurepärast tööd ning tassis FC Kuressaare võidule.

Tuleviku järgmine kohtumine mängitakse võõrsil: kolmapäeval, 19. mail kell 18 minnakse vastamisi Paide Linnameeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles