Naabermaale ennast tuulutama minna ei saa kuidagi

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Piiride avardumisest on veel vara rääkida ja nagu välisministeeriumi leht «Reisi targalt» näitab, on üle põhja- ja lõunapiiri võimalik minna ainult õppima, töötama või vältimatu perekondliku sündmuse pärast.
Piiride avardumisest on veel vara rääkida ja nagu välisministeeriumi leht «Reisi targalt» näitab, on üle põhja- ja lõunapiiri võimalik minna ainult õppima, töötama või vältimatu perekondliku sündmuse pärast. Foto: Elmo Riig

Kuigi Viljandis on märgata ringi sõitmas Läti numbrimärgiga autosid, ei ole lõunanaabritel meile ja meil nende juurde külla sõita veel hõlbus. Samuti tuleb Soome sõit hoolega läbi kaaluda ja niisama puhkust veetma sinna minna ei saa.

Välisministeeriumi konsulaar­osakonna konsulaarabi büroo direktor Tiina Kallasmaa selgitas, et Eestisse tohib mujalt tulla vaid kindla põhjusega ning kui välismaalasel on esitada tõend vaktsineerimise või koroona läbipõdemise kohta, ei kehti talle piiriületuse järel koroonaproovi andmise ja isolatsioonis püsimise nõue.

Samamoodi ei pääse Eesti elanikud lihtsalt reisihimu rahuldamiseks üle piiri välismaale. «Turismireisile või puhkama praegusel hetkel Lätti või Soome ei ole kuidagi võimalik minna,» tõdes Kallasmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles