Laupäeval selgub kümnendat korda Eesti kõige linnurikkam vaatetorn

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Jõesuu linnuvaatlustorn
Jõesuu linnuvaatlustorn Foto: Elmo Riig

Ornitoloogiaühing kutsub huvilisi laupäeval, 15. mail tegema linnuvaatlusi tornides, et välja selgitada Eesti linnurikkaim vaatetorn. Kümnes tornide linnuvaatluspäev on hea võimalus jälgida saabuvaid rändlinde ja osa saada varahommikusest linnumelust.

Vaatluspäeval tuleb valida sobiv torn ning üles märkida ajavahemikus kella 5–13 sealt nähtud ja kuuldud linnuliigid. Linnuvaatlustornide asukohad leiab kaardirakendusest. Kõige liigirikkama torni väljaselgitamiseks tuleb kirja panna vaatluse tegemise koht ja kellaaeg, kohatud liigid ning vaatlejate arv. Andmed tuleb saata 15. mail kella 18-ks ornitoloogiaühingule aadressile eoy@eoy.ee.

Viljandimaal saab koos juhendajaga linde vaadelda kella 6–10 Õisu ja Jõesuu vaatetornis. Esimeses juhendab vaatlejaid Riho Männik ja teises Art Villem Adojaan. Tornide asukoha leiab siit.

Eelregistreerumine pole vajalik, osalemine on tasuta. Kaasa palutakse võtta oma binokkel ja linnumääraja ning riietuda soojalt. Osalejatel palutakse nii tornides kui nende ümbruses jälgida 2 + 2 reeglit.

Laupäeva õhtuks laekunud andmete põhjal selgitab ornitoloogiaühing välja tänavuse kõige liigirikkama vaatlustorni.

Ornitoloogiaühing korraldab tornide linnuvaatluspäeva 2011. aastast. Mullu jäi see eriolukorra tõttu ära. Tornide linnuvaatluspäevaga tähistatakse rahvusvahelist rändlindude päeva, mis on maikuu teisel laupäeval, aga ka looduskaitsekuud, mille teema on seekord "Looduskultuur ühendab".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles